Zamykání řeky Lužnice - 7. října 2017

První říjnový víkend na Třeboňsku bude patřit zajímavé akci - zamykání řeky Lužnice v Suchdole nad Lužnicí. Ten najdete nedaleko našeho penzionu v Chlumu u Třeboně.Řeka Lužnice - Třeboňsko

Sraz je v deset hodin na vodácké základně v Suchdole, u mostu na Klikov.

Akce začne splutím řeky Lužnice ze Suchdola n. L. Cíl je libovolný, končí se zpravidla na vodáckém tábořišti u kostela v Majdaleně asi po dvanácti kilometrech.

Řeka Lužnice

Zajímavostí řeky Lužnice je, že pramení v sousedním Rakousku a je dlouhá 208 km. Lužnice protéká Novohradskými horami, Třeboňskou pánví a Středočeskou pahorkatinou, celý horní tok Lužnice až k Veselí nad Lužnicí. Protéká městy: Weitra (Vitoraz), Gmünd, České Velenice, Suchdol nad Lužnicí, Veselí nad Lužnicí, Soběslav, Planá nad Lužnicí, Sezimovo Ústí, Tábor, Bechyně.

Tato řeka patří mezi nejoblíbenější řeky vodáků. Na této řece v Majdaleně najdete jez Pilař, který je nejnebezpečnější jez v Česku.

Rezervace ubytování Třeboňsko penziony Věřín

Líbí se Vám naše penziony? Přijeďte k nám na Třeboňsko strávit svou dovolenou na jaře, v létě či na podzim. I v zimních měsících máme penzion otevřený. Přijeďte zamknout řeku Lužnici, teplné ubytování najdete v nedalekém Chlumu u Třeboně.

 

 

kontakty

 

REZERVUJTE SI UBYTOVÁNÍ

_____________________________

 

 

  

 

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout